lauantai 22. maaliskuuta 2014

Uutisia sairaalasta

Tässä asennossa nukuttiin eilen päiväunia

Eilisen vapaapäivän kunniaksi ajattelin kirjoitella opinnäytetyötäni, joka pitäisi olla viimeistään toukokuussa valmiiksi kirjoitettu, mutta yllättäen en saanut ajatuksiani sen suhteen kasaan ja päätin sitten lyöttäytyä ystäväni seuraan keskustaan kiertelemään kauppoja ja kirpputoreja. Tajusin illan mittaan, miten mahtava ystävä hän onkaan. Hänelle voi puhua rehellisesti asiasta kuin asiasta ilman, että hän tuomitsee heti ja yleensä niin onkin, että ajatusmaailmamme kohtaavat ikävimmissäkin asioissa. Voi kunpa vain aikataulumme sopisivat useammin yhteen.

Uutisiakin ehti eilen päivän mittaan tulla. Nimittäin keskussairaalasta soitettiin Nikolle ja kerrottiin, että peg-napin leikkauspäivä onkin varattu jo ensi tiistaille. Me kun olimme valmistautuneet, että nappi asetetaan vasta keväämmällä jopa lähempänä kesää. Tämä Peg-nappi eli mahalaukun ravitsemusavanne asetetaan Aaronille siitä syystä, että saisimme lääkkeet paremmin annetuksi. Tällä hetkellä, kun lääkkeitä monesti syljetään pois eikä suostuta nielaisemaan. Myöskin Aaronin ummetusongelmaan nappi tuo helpotusta sillä, että voimme napin kautta huolehtia nesteytyksestä paremmin. Ruokailua on kuitenkin tarkoitus jatkaa normaaliin tapaan suun kautta niin kauan, kun se vielä vain luonnistuu.

Toisaalta nyt kun asiaa on saanut sulateltua niin ajankohta ei olisi voinut sattua parempaan kohtaan. Tiistaina on nimittäin minun viimeinen työpäiväni harjoittelussa tai periaatteessa maanantaina, kun haluan kuitenkin olla jo tiistaina Aaronin tukena ennen leikkaukseen lähtöä. Sitten minulla onkin pitämätön talviloma vielä edessä ennen harjoitteluun palaamista toiselle työpaikalle. Kuitenkin kun toimenpiteen jälkeen osastohoitoa on luvassa yhdestä kahteen vuorokautta, niin pääsen olemaan Aaronin seurana osastolla. Lisää tästä ravitsemusavanteesta kirjoittelen lisää, kun tiedän asiasta enemmän.


7 kommenttia:

 1. Peg-nappi herättää varmaankin monenlaisia ajatuksia. Kannattaa keskittyä positiivisiin puoliin mitä se tuo. Kuten kirjoitit niin lääkkeen ottaminen Aaronilla helpottuu ja lääkkeet menevät varmasti perille asti. Lisäksi ravitsemuksen riittävyys on helpompi varmistaa. Ja tuo nielemisen ylläpito kuitenkin syöttämisellä kun on mahdollista. Eli täydellistä luopumista ei vaadita. Toki siinä katoaa samalla tietynlainen asia, mutta niitä asioita on lapsen äidin ja isän välillä useita. En nyt tiedä onnistuinko tässä nyt saamaan tsemppiä tekstiä aikaan, siihen kuitenkin pyrin.

  Jaksamista ihanan pojan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnistuit saamaan tsemppaavaa tekstiä aikaan, kiitos siitä!

   Näinhän se on, että positiivisia puolia on paljon peg-napissa ja todellakin niistä tulee olemaan varsinkin myöhemmin paljon hyötyä. Mielestäni myös tämä siirtyminen on siinä mielessä hyvä, että meidän tarvitsee miettiä lähinnä lääkkeiden annot napin kautta ja saamme rauhassa opetella käyttöä ja sitten myöhemmin otetaan vain ruokaliuokset kuvioon mukaan jo tutuksi tulleeseen systeemiin.

   Poista
 2. Sinäkin olet tärkeä ystävä, muista se!! Hyvä että kestät rättiväsynyttä vuorotyöläistä, joka ei aina älyä soitella ihmisille kun kotisohva kutsuu puoleensa köllöttämään..

  Mitenkäs Aaron suhtautui Ronnie-lohikäärmeeseen? :)

  T. Aaronin kummitäti

  Ps. On muuten ensimmäinen kerta varmaan kun kommentoin suoraan tänne, en ole sitäkään aiemmin aikaiseksi saanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan molemmat rättiväsyneitä ;) Aaron katsoi Ronnieta silmät suurina, kun sitä hänelle näytin. Ymmärsin, että häntä kiinnosti se oikeasti, kun yleensä kääntää vaan leluista kasvot poispäin, mut tätä se kyllä tuijotti ihan ihmeissään.

   Poista
 3. Hurjan paljon tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen pikku-Aaronille! <3

  VastaaPoista
 4. Meillä peg-nappi on ollut suuri arjen helpottaja. Enää ei tarvitse stressata nesteytyksen riittävyydestä tai lääkkeiden antamisesta, ja infektioiden aikana kun lapsi ei jaksa/suostu syömään, ruokailu hoidetaan ravintoliuoksella. Meillä tyttö toipui leikkauksestakin tosi nopeasti, toivotaan Aaronille samaa!
  T:Pienen aivosairaan tytön äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita asioita itsekin olen ajatellut, ettei tarvitse enää sitten stressata. Napin huolto ja huolellinen käyttö minua enemmän pelottaa, kun ne ovat vielä niin uutta ja opettelun alla.

   Jaksamista teidän perheelle ja aurinkoista kevättä!

   Poista