torstai 12. joulukuuta 2013

Silmälasit


Tänään meillä on päivään mahtunut iloa ja onnea sekä myös suruakin. Aloittaen ilon aiheista, kävimme tänään tapaamassa silmälääkäriämme keskussairaalassa. Kovasti saimme taas esitteitä mukaan näkövammaisten yhdistyksestä sekä näkövammaisten kirjastosta. Asioita, joihin palaamme sitten myöhemmin, kun aika tuntuu siihen sopivalta. Kuitenkin lääkäriaika oli hieman myöhässä, mutta sitäkin antoisampi. Tapasin itse lääkärin ensimmäistä kertaa, kun aiemmalle käynnille lokakuussa ei ollut itselläni mahdollisuutta mennä. Lääkäristä kovasti jäi meille molemmille mielikuva, että hän muistuttaa hyvin paljon erästä Nikon työnantajaa, joka on erittäin sydämellinen henkilö. Jouduin itse lähtemään tällä kertaa omalle keskusteluajalleni kesken lääkärikäynnin ja seuraavat tapahtumat kerron Nikon kuvailemina.

Lääkäri olikin päättänyt koettaa Aaronille silmälaseja, jos niistä olisi minkäänlaista apua Aaronin oloon. Sopivat silmälasit löytyivätkin heti ensimmäiseksi ja ne tuntuivat kiinnostavan kovasti. Aaron oli silmälasit päähänsä saatuaan pitkään tutkaillut ja pyöritellyt käsiään silmien edessä. Kuten myös lelut kiinnostivat huomattavasti enemmän, kun ennen silmälasien sovittamista sekä myös kontaktin ottaminen sujui entistä paremmin. Saimmekin nyt silmälasit lainaan joulun yli ja katsotaan sitten sitä, jos Aaron saisi omat silmälasinsa myöhemmin.

Lainasilmälasit

Oli se aivan älyttömän ihana ja ylpeyden arvoinen hetki, kun itsekin näin pojan kasvot silmälasien kanssa. Kuinka Aaron katsoi kasvojani heti, kun pääsin hänen viereensä autossa istumaan. Se kuinka hän katsoi suoraan silmiini, suupielet nykien, tarkastellen kovasti kasvojani aivan kuin hän olisi ne nähnyt pitkästä aikaa kunnolla. Se hetki toi kyyneleet silmiin ja onnen tunteen sekä ajatuksen siitä, että lapseni näkee minut. Hän tunnistaa minut. Se hetki oli erityisen ihana verrattuna siihen, että hetkistä aiemmin olin puhunut surusta tätä tilannetta koskien.

Sanoin sen ääneen ja myönnän nyt tässäkin, että suren tilannetta, mutta en ole vielä uskaltanut antautua sille surulle ja epätoivolle. Se, mikä itseäni hävettää myöntää, että pelkään sitä surua ja sille antautumista. Pelkään sitä hädän tunnetta, mikä itselleni tulee. Pelkään kaikkein eniten sitä hetkeä, kun tulen menettämään Aaronin lopullisesti. Olemme näistä surun asioista Nikonkin kanssa keskustelleet yhdessä, mutta me molemmat olemme vielä siinä vaiheessa, ettei sen sanominen ääneen vielä oikein onnistu. Se ei ole vielä niin kolahtanut alitajuntaamme saakka, mutta ehkä se sieltä kolahtaa sitten, kun aika on sille sopiva.

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän tuon kuvaamasi surun pelon. Kun suru on kovin suuri, sitä koettaa väistellä eikä uskalla antautua sille, koska pelkää menettävänsä hallinnan ja luhistuvansa sen alle. Olen itse kovin samanlainen.
  Kirjoitat kauniisti vaikeasta tilanteestanne. Olet varmasti ihana äiti Aaronille <3 Vierailen usein blogissasi ja mielessäni lähetän aina sinulle paljon voimia. Oma kuopukseni on Aaronin kanssa samanikäinen enkä osaa kuvitellakaan, mitä kaikkea käyt läpi :(

  VastaaPoista
 2. Tarkoitus oli vielä jatkaa, en jostakin syystä voinut kirjoittaa kenttään enempää. Piti vielä lisätä, että ihanaa kuulla, että Aaron näkee sinut nyt paremmin <3 Voin uskoa, että tunne on sanoinkuvaamaton. Rauhaisaa joulunaikaa!

  - Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanista sanoistasi! :) Samoin myös sinulle ja perheellesi onnellista joulua!

   Poista
 3. Voimia teidän pienelle perheellenne ja ilonhippusia raskaiden asioiden joukkoon! Olette rohkeita, nuoria vanhempia!

  VastaaPoista