torstai 19. joulukuuta 2013

Hoidossa

Kuva vajaa vuosi sitten 1-vuotispäivänä

Tänään tai oikeastaan eilen veimme pikku miehemme uudemman kerran hoitoon paitsi tällä kertaa hoito kestää puolitoista vuorokautta, joka samaan aikaan on pisin aika Aaronista erossa. Moneen kertaan on ehtinyt ikävä iskeä ja kaipuu saada poika syliin. Ihmetys on noussut moneen kertaan pintaan, kun on täysin keskeytyksettä saanut tehdä asioita ja vielä hyvinkin intensiivisesti. Samoin kuin olen tuntenut myös syyllisyyttä siitä, kun olen nauttinut siitä vapaasta ajasta hetkittäin ilman ikävän tunnetta. Kyllä tämä elämä sitten tuntuu ristiriitaiselta aina välillä. Illasta ennen iltapuuroaikaa soittelin hoitopaikkaan, että miten siellä oli päivä mennyt ja kuulemma hyvin oli kaikki sujunut. Aaron oli vetäissyt meidän lähdön jälkeen kolmen tunnin yhtämittaiset päiväunet ja valvonut sitten iltaan saakka. Lattialla möngertäessä ja hoitajiin tutustuessa oli kuulemma hyvin aika kulunut ja Aaronkin oli vaikuttanut tyytyväiseltä. Se tieto kyllä helpotti huomattavasti omaa oloa, vaikka sen tietääkin, että poika on osaavissa käsissä, niin ei se huoli silti aina tunnu laantuvan.

"Kukkuu äiti!" (kuva viime keväältä)

Yllättäen uni ei ole vieläkään tullut silmään, vaikka kello on jo puoli yksi yöllä. Tiedä sitten johtuuko se Aaronin poissaolosta, kuusta vaiko vain liian myöhään nautitusta kofeiinista. Olemmekin nyt koettaneet Nikon kanssa kuluttaa vapaata aikaamme asioihin, mitä itse haluamme tehdä. Lukuunottamatta tietenkin itse kävin pari lukuvuoden viimeistä tuntia koulussa opiskelemassa ja hoidimme samalla reissulla myös ruokaostosten teon ja viimeisimpien joululahjojen hankkimisen. Kotona aika onkin kulunut lahjoja paketoitaessa, etukäteisjoululahjana ostetun Castle:n viidennen kauden muutaman jakson parissa sekä tekiessä ruoaksi pitkästä aikaa pizzaa.

Uuden potan kuivatestaamista viime keväänä

Viime aikoina ja myös tänäänkin aikaa on kulunut paljon myös vanhoja kuvia katsellessa. En tiedä sitten, onko se osa surutyötä vai mitä, mutta itselle aina tulee vastustamaton tarve tutkia kaikkia kuvia Aaronista ja muistella sitä, millainen velmu poika se osasi ollakaan vielä vajaa vuosi sitten. Sitä tuntuu aina katsovan ja painavan mieleensä ja muistoihinsa sen pienen pojan, jona me opimme Aaronin tuntemaan. Nikon kanssa tuli myös juteltua monesta asiasta Aaroniin liittyen sekä menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen liittyen. Muistelimme viime jouluamme yhdessä ja sitä kuinka Aaron söi roppakaupalla mummon tekemiä kananmunattomia pipareita ja tuntui yksinkertaisesti rakastavan niitä. Tulevaisuuteen tuli mietittyä paljon sitä, miten kaikki muuttuu sitten, kun Aaronin lopullisesti menettää. Asioita, jotka voisivat auttaa surutyössämme. Pohdittiin myös sitä, kuinka rankkaa se lopulta onkaan, kun se menettämisen hetki lähenee päivä päivältä ja miten paljon rankemmalta se luopuminen tuntuu aina seuraavana päivänä. Eikä asia varmastikaan helpota ajan myötä.
Viimeinen sormiväreillä maalauskerta 

Olen huomannut, että blogiini on löytänyt paljon uusia kävijöitä tässä kuukauden sisään ja osalta on tullut kommenttiakin, joihin olen koettanut parhaani mukaan vastailemaan. Olen ollut todella otettu siitä, kuinka paljon olemme saaneet positiivista palautetta, kiitos siitä teille kaikille, se auttaa aina jaksamaan vielä vähän enemmän. Otan mielelläni vastaan tulevaisuudessakin kommentteja ja rakentavaa palautetta sekä vastaan mielelläni asioihin, jotka jäävät pohdituttamaan lukijoiden mieltä.

Katsellaan maailmaa vähän väärinpäin

3 kommenttia:

 1. Tunnustaudun yhdeksi uudeksi lukijaksi, joka eksyi tontillesi kommentoituasi Puutalon rakenneultrareissua. Odotan itse kolmatta lasta ja käyn taas kerran samalla läpi jo etukäteen kaikkia pelkoja siitä, että lapsi ei olekaan terve. Sairauksien periytyminen on minulle koulutusalani puolesta tuttua asiaa ja pitävät jalat tiukasti maassa uutta vauvaa odottaessa. Tekstisi ovat omakohtaisuudessaan paljon ajatuksia, tunteita ja myötätuntoa herättäviä. Helposti alkaa kuvitella miten itse selviäisi vastaavassa tilanteessa. Välähdys elämästä INCL:a sairastavan lapsen kanssa taisi ekaa kertaa tulla tutuksi Meidän Perhe -lehden jutusta ja myöhemmin "vuosi jutun jälkeen" -artikkelissa lapsen menehtymisestä. Toivon sinulle paljon voimia tulevaan ja apua vertaistuesta!

  VastaaPoista
 2. Aaron on kyllä todella suloinen poika! :) Ikimuistoisia hetkiä ja voimia tulevaan, sekä ihanaa joulun aikaa teidän perheellenne.

  VastaaPoista
 3. Hei Tanuki,
  minäkin rohkenen nyt kommentoida, koskapa sanoit, että saat kommenteista jotain iloa. Blogisi löytyi, kun etsin tietoa incl:istä. Olen niin pahoillani, ja sitäkin enemmän haluan toivottaa teille voimia ja jatkamista ja rakkaita hetkiä Aaronin kanssa. Uskon siihen, että niitä saatte nyt ja myöhemmin, sairaudesta huolimatta, koska olen lukenut Reetan blogia, jossa hän on kertonut Senni-tyttärestään. Hänen blogissaan jaetut hyvät hetket Sennin kanssa ovat jääneet näin ulkopuolisellekin lähtemättömästi mieleen.

  Sinun ei muuten tarvitse velvollisuudesta vastata kommentteihin, jos alkaa tuntua siltä ettet jaksa tai se ei muuten tunnu hyvältä. En usko, että lukijat ja kommentoijat sen takia kaikkoavat, etenkin jos mainitset joskus kirjoituksessa, että kuitenkin luet kommentteja ja (toivottavasti) saat niistä jopa vähän lisää voimia. Mutta hienoa on tottakai, jos pystyt ja haluat vastailla kysymyksiin! :)

  Mukavaa joulun odotusta koko teidän perheelle. Aaron on kyllä uskomattoman suloinen pikku nappula etenkin uusien lasiensa kanssa. :)

  VastaaPoista