maanantai 2. heinäkuuta 2012

Leivontaa


Tänään ja eilen meillä leivottiin tai lähinnä valmistelimme eilisen kakut tänään. Teimme hyytelökakkuja, joihin ihastuimme Nikon siskon lakkiaisissa. Suosittelen kovasti kokeilemaan.




Kakun pohja tehdään digestivekekseistä musertamalla ne ja lisäämällä niihin rasvaa. 
Tällä kertaa me teimme alimmaksi kerrokseksi suklaamoussea, jonka kanssa oli pieni välikohtauskin. Olin rupeamassa vatkaamaan moussea ja laittamassa johtoa pistorasiaan, kun Niko tuli siihen samaan soppaan ja vahingossa pisti vatkaimen päälle..



..ja eihän siitä tullut mitään muuta kuin sotkua.Saimme kuitenkin käytettyä moussen silti toiseen kakkuun, mutta kahteen niissä ei ollut riittävästi. Toiseen kerrokseen teimme soijajogurtista hyydykkeen. Jokaisen kerroksen välissähän on odotettava, että kerrokset hyytyvät kunnolla ja ennen päälliskerrosta kakun olisi hyvä hyytyä kunnolla yön yli.

Kun teimme kaksi eri kakkua, kun Niko tahtoi banaani-mansikka päällisen, mutta itse kun en kykene syömään mansikoita, kun vatsa ei tunnu niitä enää kestävän. Minulle sitten tehtiin vadelmista ja mustikoista päällinen. Päälliskerrokset tehtiin hyytelösokerin avulla, jonka kanssa oli harjoittelemista, kun purkin kyljessä ei mielestäni ollut kovin selkeä ohje.

Kakkuja vartenhan olisi tarvinnut irtopohjavuoan, mutta koska emme kyseisiä vuokia omista niin Nikon täti antoi hyvän neuvon, että voi aaltopahvista muotoilla pyöreän muotin, jonka vuoraa sitten leivinpaperilla, niin onnistuu tekemään ihan tavan lautasellekin.

Keksejä murskaamassa
Aaron katseli isän ja äitin leivontaa ihmetellen ja onneksi säästyi moussesotkulta, toisin kuin äiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti