perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hellesairastelua


Miehet yhdessä päiväunilla

Yli viikko on taas hurahtanut juhliessa, sairastellessa, mökkeillen ja hikoillen.
Säät ovat tosiaan suosineet koko viikon ja hieman viileämpää säätä on pitkään jo meidän koko perhe toivonut, ihan riittäisi se, että lämpötila laskisi muutaman asteen. 

Tähän suuresti syynä on se, että Aaron häiriintyy helposti jos tulee liian kuuma. Varsinkin öisin tankokenkien kanssa on pientä ongelmaa. Kengissä on pakko olla ohut puuvillasukka ja itse kengät ovat nahkaa niin ymmärrettävästi hikeä pukkaa pintaan, kun sisällä on yli 22 astetta lämmintä. Tämä johtaakin sitten siihen, että kutina lisääntyy ja koska kenkien sisältä ei saa raavittua raavitaan mielummin kaikkialta muualta. Onneksi apukeinoksi ollaan saatu Zyrteciä, joka auttaa erittäin hyvin kutinan suhteen. Lääkkeenä muutenkin on tuntunut Aaronille sopivan, kun ei ole tuntunut lisäävän väsymystä, mistä yleensä ihmiset ovat varoitelleet. 

Pahimpina hellepäivinä kävimme nukkumassa välillä mökin ihanassa viileydessä. Mökin sijainti on sellainen, että siellä tuulee melkein aina ja mukavan vilvoittavasti, jolloin ei hellepäivistä ole tietoakaan. Talviturkkikin tuli Nikon kanssa heitettyä +20 asteisessa vedessä viimeinkin. Itsellä viime uintikerta taisi olla silloin, kun vielä olin raskaana. Kuitenkin ensimmäisen yön jälkeen Aaron oli saanut flunssan, joten siirryimme takaisin helteiseen kotiimme mukavuuksien ääreen. Eikä tosiaan mennyt kauaakaan, kun olin itsekin saanut saman taudin. Tosin kuumetta Aaronille ei onneksi noussut ollenkaan. 

Nyt tänä päivänä sitten Aaron alkaa olla parantunut. Itse olen vielä ihan tukkoinen ja sitkeä yskä ystävänäni. Niko ei vielä tautia ole saanut ja katsotaan, jos selviäisi ilmankin. Nikosta onkin nyt sairaana ollessani ollut aivan uskomaton apu, kun hän on hoitanut Aaronin melkein 90% itsekseen ja olikin sairauden helpottumisen kannalta iso asia, kun sain nukkua pitkät yöunet. Kyllä näinä päivinä huomaa sen toisen osapuolen tärkeyden, kun itse on niin heikossa kunnossa, ettei pysty tekemään juuri mitään. 

Lämmin salaatti

Tänään tulikin tehtyä pitkästä aikaa hieman kevyempää ruokaa. Teimme siis lämmintä salaattia naudan suikaleista, kesäkurpitsasta, parsakaalista ja paprikasta. Aaronillekin otettiin omalle lautaselle sormiruokailupaloja, jos ne innostaisivat poikaa syömään itsekin. Suurempaa innostusta ei vielä ainakaan ruokailu tuottanut, kun ei ollut pienellä vielä oikein kunnolla nälkä. Katsotaan siis uudestaan päiväunien jälkeen.

Aaronin annos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti