sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Elämäntapamuutoksia


Hyvin hitaasti alkaa keho ja mielikin tottumaan jatkuviin aikaisiin herätyksiin. Nyt olemme vakiintuneet siihen kello kuuden herätykseen ja viikonloppuisinkin pyritään heräämään samoihin aikoihin. Sen vuoksi mainitsin, että pyritään, kun Aaronilla on välillä juuri viikonloppuna tapana nukkua pidempään ja siksi viikolla on hankalaa nousta ylös. 

Tässä jo kuukausi sitten ryhdyttiin Nikon kanssa tekemään pientä elämäntaparemonttia. Aloitimme ensiksi ruoasta, jota pyrimme siirtämään mahdollisimman terveelliseen suuntaan. Paljon olemme etsineet uusia reseptejä joiden avulla ollaan löydetty paljon uusia makuja ruokavalioon. Kasvikset muun muassa ovat lisääntyneet huomattavasti. Suosikeiksi tällä hetkellä ovat nousseet: munakoiso ja kesäkurpitsa.
Vähennettiin herkkujen ja vaaleiden viljojen määrää, mutta kaikkea kuitenkin syömme, mitä ei allergiat sitten pois sulje. 

Silti kuitenkaan mistään tarjotusta emme kieltäydy eikä erikseen tarvitse miettiä mitä syömme vaan tämä koskee hyvin paljon pelkästään meillä kotona koskevaa ruokailua. Vieraillessa syödään sitä mitä tarjotaan.

Toisena asiana olemme pyrkineet lisäämään liikuntaa ja plussaa tietenkin olisi, jos muutamat raskauskilotkin karisisivat pikku hiljaa. Tätä varten tilasimmekin polkupyörään peräkärryn Aaronin kuljetusta varten, jotta kesällä varsinkin päästään liikkumaan paikasta toiseen ilman autoa sekä kauppareissut onnistuisivat niiden avulla. 

Kärryissä tuli mukana jogger-setti, joten kärryjen kanssa voimme käydä juoksulenkilläkin ja tätä kokeiltiinkin  lauantaiaamuna Aaronin aamu-unien aikaan. Poika nukahti vaunuihin hetkessä huolimatta pienistä pompuista ja vauhdista. Ainoana miinuksena on, ettei kärryjen kanssa päästä kämpästä ulos kokonaisina ja siksi osa osista on koottava vasta alakerrassa. 

Tänään kävimmekin kärryjä ensimmäistä kertaa testaamassa pyörien kanssa, että millaista sillä sitten loppujen lopuksi on liikkua. Kärryt kulkivat erittäin kevyen tuntuisesti pyörän perässä ja varsinkaan pyöräillessä ongelmia emme huomanneet. Kuitenkin Citymarketissa ostoksille mentäessä huomattiin kärryjen olevan liian leveät, että ilman purkamista ei ostoksille päästä ja tiukkaa tekee päästä myös kassojen ohitse. Prisman kokoisessa kaupassa tämä ei mahdollisesti ole niin suuri ongelma. Tämä omasta mielestä on suhteellisen suuri miinus, että yksin en kuitenkaan pyörän kanssa pääse liikkeelle Aaronin kanssa, joten vielä on luotettava ihan rattaisiin ja kävelyyn tai linja-autoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti