tiistai 19. helmikuuta 2013

Ykkös vuoden rokotteet


Pitkästä aikaa taas voin kirjoitella hieman kuulumisia. Kirjoitusten puute on nyt johtunut täysin muusta kuin omasta halusta. Minulla on/oli rasitusvamma oikeassa ranteessa ja se oli oikeastaan koko viime viikon niin kipeänä, että hädin tuskin sain Aaronin hoidettua. Varsinkin kanteleminen paikasta paikkaan ja yöllä pojan kääntäminen oikein päin oli työn ja tuskan takana. Yhtenä yönä jouduin turvautumaan ihan särkylääkkeisiin, kun tuntui, että särky enemmänkin häiritsee omaa untani. Nyt kuitenkin mennään parempaan päin enkä sitten tiedä, auttoiko jatkuvat kylmähauteet vai vitamiinien syönti lopputulokseen.


Iloinen pieni "taapero"

Kuitenkin noin pähkinänkuoressa viime viikon tärkeimmistä tapahtumista:

Tiistaina lähdimme käymään keskussairaalassa lastenpolilla allergologin luona kontrollissa. Kovasti kehuivat sitä, kuinka hyvin olemme saaneet laajennettua Aaronin ruokavaliota ja saatu lehmänmaitokin juomamaidoksi. Täysmaidon käyttöön ei kommentoitu mitään, vaan lääkäri katsoi kasvukäyrät ja kysyi kuinka paljon sitä juodaan päivässä ja tuntui asian hyväksyvän. Allergioiksi nyt ovat jääneet porkkana ja omena. Kananmuna on vielä isolla kysymysmerkillä. Mahdollisesti tällä viikolla testautetaan sitä uudelleen.
Lääkäri määräsi myös histamiinia kissa-allergian ja tulevan kesän varalle. Siitepölyistä kuitenkaan ei vielä ole tietoa ja ne näkyvätkin kuulemma vasta toisena tai kolmantena kesänä.
Lääkäri lopettikin käynnit allergiapuolelle, hädän tullen asian saa kyllä ilmoitettua samalla, kun kampurajalan hoidoissa käydään.

Normaaliviikosta poiketen Niko sai keskiviikosta perjantaihin tehdä työt kotona työnantajan sairastumisen vuoksi, jolloin minäkin sain huomattavasti enemmän lepuuttaa kättäni. Hyvien yöunin puolesta etäpäivät tulivat tarpeeseen, kun Aaron oli oikeastaan koko viikon hyvin levoton nukkuja. Välillä tuntui kengät hankaavan ja välillä tuli aivan mahdottomia liikkeelle pääsy haluja. Yhden yön jouduimme ottamaan tankokengät pois vasempaan jalkaan tulleen rakon vuoksi ja sitäkään yötä ei juurikaan nukuttu. Aaron heräili pitkin yötä ja yritti kovasti päästä seisomaan minua tai sängynpäätyä vasten. Nyt vasta viime yön saimme nukkua pidemmän yhtenäisen pätkän, sekin minun ja Nikon nukkuessa aivan sängyn reunoilla ja Aaron poikittain meidän välissä. Itse mielelläni jätän Aaroniin pienen välimatkan varsinkin, jos saan viereeni jalat, ettei uutta kertaa sattuisi Aaron kasvoille potkaisemaan.


Lempi maatilan isäntä suussa

Sitten tämän viikon puuhiin. 
Eilen Aaron vietti aikaansa kummitädin luona hoidossa iltapäivästä iltaan, jolloin me saatiin Nikon kanssa käydä rauhassa asioilla ja hetki saatiin yhteistäkin aikaa, joka teki kyllä hyvää meille molemmille. Illan viihdyin sitten yksin kotosalla imuroiden ja leväten rauhassa. Onnikin oli maanantain tapaan hoidossa. 

Tänään kävimme heti aamusta neuvolassa ottamassa vuoden ikäisen rokotteet ja perusmittaus. Kasvukäyrät ovat pikkuhiljaa tasaantuneet ja pituuskin on jo nousukäyrällä. Rokotteet saivat pienen miehen kyyneliin, mutta lupaus kotona odottavista leluista ja Nikon hypyyttämisen jälkeen nauru jo raikui. Neuvolatäti totesikin, että seuraavat rokotteet tulevat vasta neljän vuoden iässä, johon Aaron vastasi kovaan ääneen, että "Jee!"

Tämän kertaiset mitat olivatkin: (suluissa 11kk mitat)

Pituus: 72.3 cm (71,2 cm)
Paino: 8 015 g (7 820 g)
Pään ympärys: 45.2 cm (45 cm)

Erikoisintahan asiassa oli, että sairaas tarkastettiin mitat myöskin. Siellä tosin pitutta oli ollut 73.4 cm, että jostain olivat saaneet sentin liikaa. Painoakin saivat sairaalassa enemmän, johon tosin voi vaikuttaa päällä ollut vaippa.

Neuvolakorttiin tulikin kirjoituksena:
" Aukile kiinni. Tasaiset kasvut. Kivasti örisee ja sanoja tapailee. Rumpalin alku. Asiat hyvin :) "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti